Wie En Wat

ALGEMEEN

Welke aandoeningen kunnen met de therapie worden behandeld?

De basistheorie van de biofotonen therapie stelt dat de oorzaak in plaats van de symptomen wordt aangepakt. Vóór het starten van de behandelingen is het dan ook belangrijk te weten welke klachten de cliënt heeft. Het gaat hierbij niet om de diagnose die gesteld is door de huisarts of specialist, maar het is juist belangrijk voor de therapeut te weten wat de cliënt ervaart en voelt in zijn lichaam. Zo is bijvoorbeeld de locatie van pijn voor de therapeut een indicatie welk orgaan verstoord kan zijn. Naast mogelijke lichamelijke klachten zijn er nog veel andere factoren die van invloed kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld spanningen op het werk of privé-sfeer en medicijngebruik. Al deze factoren zijn van belang om een totaalbeeld te krijgen van de situatie van de cliënt en om de oorzaak van de problemen op te sporen en te elimineren. De biofotonen therapie kan bij veel aandoeningen worden toegepast

Hieronder staat een selectie van de meest voorkomende
aandoeningen die goed te behandelen zijn.


UITZONDERINGEN

Helaas kunnen mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan en mensen met kunstmatige slangen, shunts, plastic bloedvaten of varkenshartkleppen NIET worden behandeld. Door de behandeling wordt het immuunsysteem namelijk zodanig goed hersteld, dat het lichaam de geïmplanteerde organen niet meer als lichaamseigen herkent en ze daardoor mogelijk kan gaan afstoten.

Overige, meestal metalen delen, zoals pacemakers of grotere onderdelen zoals kunstheupen, kunsthartkleppen, stents, implantaten, schroeven e.d., leveren geen probleem op voor de behandeling. De littekens die ontstaan door het plaatsen van deze onderdelen en de onderdelen zelf kunnen wel een storende factor zijn voor de behandeling. Dit neemt niet weg dat de littekens kunnen worden behandeld en andere verstoringen kunnen worden opgeheven, waardoor de gezondheid toch aanzienlijk kan verbeteren.

Enkele medicijnen, zoals bijvoorbeeld hormonen, corticosteroïden, maagzuurremmers en bloeddrukverlagers veroorzaken zo'n grote belasting voor of verstoring in het lichaam, dat de genezing wordt vertraagd. Behandeling blijft in dit geval echter wel mogelijk.


ALLERGIEËN

Allergieën zijn overgevoeligheden van de slijmvliezen van het lichaam. Door hiervoor medicijnen in te nemen of voedsel weg te laten, wordt veelal niets aan de oorzaak gedaan. Het aantal allergieën neemt vaak alleen maar toe. Dat komt doordat de oorzaak nog steeds bestaat. Aan de basis van elke allergie ligt een onderliggende verstoring. Wanneer men deze wegneemt, kunnen alle allergieën in één keer zijn verdwenen.

Het is met de 'Starlight' vrij eenvoudig de oorzaak te vinden en deze weg te nemen. Veel voorkomende allergieën zoals bijvoorbeeld hooikoorts, stof-, katten-, pollen- en voedselallergie zijn zeer goed te behandelen.

LITTEKENS

Operatielittekens

Operatielittekens verstoren vaak de doorstroming van energie door de meridianen, omdat er bij de operatie dwars door de meridianen wordt gesneden. Vanaf dat moment is het lichaam verstoord en kan het niet genezen totdat de meridiaan is hersteld. Littekenweefsel is met de 'Starlight' goed te behandelen, waardoor de meridianen zich weer herstellen.

Normaal weefsel groeit dan in de plaats van het littekenweefsel. Het litteken wordt zachter en de ongevoeligheid of overgevoeligheid verdwijnt. De littekens worden minder zichtbaar of verdwijnen helemaal.

Energetische littekens (Whiplash)

Het fenomeen whiplash dat door de meesten onder ons geassocieerd wordt met een kop-staart botsing met auto's, kan ook door diverse andere gebeurtenissen worden veroorzaakt. In principe kunnen veel ongelukken een whiplash veroorzaken, dus ook een val van de trap, een paard, of tijdens het skiën, schaatsen of een voetbalwedstrijd. Ook kan een whiplash ontstaan door yogaoefeningen of bij een baby tijdens de geboorte of al daarvoor (in de baarmoeder).

Heeft iemand een whiplash dan is er een breuk in de hoofdmeridiaan ('de gouverneur') van het lichaam ontstaan door een plotselinge en ongecontroleerde beweging. Dit noemen wij een energetisch litteken. Het energieveld van het hoofd wordt afgescheiden van het energieveld van het lichaam, waardoor er ter hoogte van het keelgebied een vacuüm ontstaat. Vaak gebeurt dit in de nek maar het kan ook op andere plaatsen van het lichaam gebeuren. Al na 1 of twee behandelingen verdwijnen de klachten gerelateerd aan een whiplash. Veel voorkomende klachten van een whiplash zijn: hoofdpijn, keelpijn, stemmingswisselingen, nekklachten, tintelingen in de vingers, oorsuizingen, vermoeidheid of concentratieproblemen.

VERMOEIDHEID

Elektronen Spin-inversie

Dan is de kans groot dat u een spin-inversie hebt! spininversie Wat is een elektronen spin-inversie? Deze verstoring wordt altijd veroorzaakt door een extern magnetisch veld, hetzij door elektromagneten of aardmagnetisme. Alle atomen in ons lichaam bestaan uit een kern en daaromheen draaiende elektronen. Deze elektronen draaien ook om hun eigen as. Het atoom is te vergelijken met ons zonnestelsel.

De elektronen zijn de planeten die om de zon draaien maar ook om hun eigen as, net zoals de aarde dit doet. Door invloed van een extern magneet veld, dat voldoende kracht heeft, kunnen nu de elektronen tot stilstand komen en dan in de tegenovergestelde richting gaan draaien. Wanneer dit het geval is spreekt men van een elektron spin-inversie.

Komt dit je bekend voor?

 • Na een goede nachtrust nog steeds vermoeid opstaan.
 • Het gevoel een laag energie niveau te hebben.
 • U voelt een lichte druk boven de ogen en hebt last van wat duizelingen.
 • U bent vaak prikkelbaar en/of ongeduldig.
 • Bij het binnengaan van grote ruimtes/winkelcentra voelt u uw energie wegvloeien.
 • U voelt zich wazig, niet meer scherp, onhandig, dromerig, onrustig en gaapt veel.

Als men een spin-inversie heeft, werkt niets meer in het lichaam zoals het hoort. Het lichaam neemt geen voedingsstoffen meer op en men kan ongelooflijk moe worden. Deze vermoeidheid is het eerste symptoom dat men krijgt. Daarna kunnen allerlei andere symptomen of ziekten ontstaan. Met behulp van de 'Starlight' is te meten of er een spininversie aanwezig is en kunnen we deze doeltreffend en eenvoudig verwijderen.


DE DYSLEXIA BEHANDELING

Uit jarenlange ervaring is gebleken dat dyslexie hoofdzakelijk komt doordat de hypofyse en de epifyse (pijnappelklier) niet goed samenwerken met als gevolg dat de hersenhelften niet geïntegreerd zijn. De 'Starlight' heeft een speciaal ontwikkeld programma, de dyslexia behandeling, om mensen met dyslexie te behandelen.

Uit jarenlange ervaring is gebleken dat deze behandeling alle mensen, dus ook zonder dyslexie, ten goede komt.

5 NATUURGERICHTE PRINCIPES


Onze werkwijze is gebaseerd op de verkregen medische kennis op HBO-niveau en het toepassen van de vijf natuurgerichte principes, waardoor een integrale diagnostiek en behandeling wordt verkregen. Het toepassen van de vijf natuurgerichte principes omvat:


 • Het verhogen van de energie van het lichaam waardoor de weerstand wordt verhoogd en het immuunsysteem beter in staat is om het lichaam te beschermen bij aanvallen van buitenaf door bijv. bacteriën en virussen.
 • Het verhelpen van storingen in de prikkeloverdracht in het lichaam waardoor de stuursignalen weer aankomen op de plaats van bestemming en leiden tot een verbeterd functioneren van het lichaam.
 • Het reinigen van het lichaam door het verwijderen van afvalstoffen.
 • Het adviseren over verantwoorde en gezonde voeding.
 • Het bespreken van emotionele problemen die een rol spelen of hebben gespeeld bij het ontstaan van de gezondheidsklachten. Tevens het bespreken van leefwijze en -gewoonten en het adviseren over veranderingen hierin die noodzakelijk zijn voor het herstel.